Bienvenid@s a tod@s

Este blog lo he creado para ir metiendo en mi cajita, todo aquello que irrumpe en mi vida. Y así, con la humilde intención de ir compartiendo mis cosas, es que os dejo entrar en mi Caja de Nolfar.







sábado, 21 de abril de 2012

El Pèsol Màgic (cuento infantil)

El 20 de abril del 2012, me animé a hacer de cuentacuentos en el colegio de mi hijo (niños de 3-4 años), aproximándose la Diada de Sant Jordi. Para evitar coincidir con otros papás-mamás en la elección del cuento, decidí inventarme uno (EL Pèsol Màgic) y versionar otro (Un Sant Jordi molt diferent).
Aquí cuelgo el primero de ellos, aunque está en catalán (si tengo tiempo lo traduzco al castellano).
_________________________________


Diuen que hi havia un nen que es deia PEPITO , que vivía amb el seu pare i la seva mare a una petita caseta. La familia era molt pobre i gaire bé no tenien ni per menjar.

Un dia en Pepito, mentres feia un passeig pels voltants del poble, va trovar-se un pèsol. El va agafar i li portà al seu pare.

- Mira pare, m’he trobat un pèsol. 
- Molt bé Pepito, doncs planta´l a l’hort, a veure si d’aquí uns dies comença a crèixer la planta del pèsol i en surten molts per poder menjar-nos-els- Va dir el pare

En Pepito molt content amb la seva troballa, va plantar el pèsol de seguida a l’hort vuit.

A l’endemà, en Pepito se’n va anar a mirar com estaba el pèsol, i es va trovar amb la sorpresa que havia crescut una planta enorme, tan i tan gran, que arriba fins al cel i es perdia entre els núvols.

En Pepito va decidir pujar per damunt les branques de la planta. Estava molt i molt cansat mentres ja portava una bona escal.lant, quan per fi, va arribar al final de la planta. Va mirar aball i es marejava i tot de lo alt que havia pujat.

-       - Però si estic a l’alçada dels núvols- Va dir en Pepito

En Pepito va començar a saltar per damunt dels núvols. Guau, eran super flonjosos, suaus i tovets.

De cop i sobte, en Pepito va trovar-se al davant d’un enorme Castell fet de núvols. Era precios. Tot blanquet. I va entrar i es va quedar bocabadat de veure que tot lo que hi havia adintre estaba fet de núvols: la taula, les cadires, el sofà, la tele 3D,…. Tot tot tot.

-       - Qui ets tú?

En Pepito es va quedar sorprès, algú darrera seu li havia fet la pregunta. Es va girar poquet a poquet, i va trovar-se amb el rei d’aquell Castell, (ho va saber per la corona que duia al cap). I sabeu qui era el rei d’aquell Castell de núvols? Doncs no era un altre que el Sr. Sol.

-       - Jo soc en Pepito. Vinc d’una casa d’allà abaix. He plantat un pèsol i la seva planta m’ha portat fins aquí- Va explicar-li en Pepito al Sr. Rei el Sol.

-      -  Deixa’l tranquil. Ara es el nostre convidat- Va serntir  que deia una veu molt dolça.

Guau, era la Sra. Reina. I sabeu qui era la Reina d’aquell Castell??? La LLuna. Molt bé.

El Sol i la Lluna van convidar a dinar a en Pepito. La taula estaba plena de tot tipus de menjar, i en Pepito va aprofitar per inflar bé la panxa perque portava molts dies sense menjar. Llavors li va entrar molta son, i la LLuna el va acompañar a l’habitació de convidats on hi havia un comodíssim llit de núvol. En Pepito va fer la mijor mig diada de la seva vida.


Uns sorellets i rialletes van despertar a en Pepito. Va obrir els ulls, i allà estaven jugant amb pilotes les filletes del Sr. Sol i la Sra. LLuna. I sabeu qui eren les filletes del Sol i la LLuna??? Es clar, les Estrelles. I eren totes, la Estrella de Polar, la Estrella de Sant Joan, la Estrelleta Lulu (un altre dia un explicaré el conte de la estrelleta Lulu). En Pepito i va jugar força estona amb les estrelletes. 

Però aleshores va pensar que havia de ser molt tard, i que els seus pares estarien amoïnats per ell. Així que va decidir marxar cap a casa. 

Va acomiadar-se de les Estrelletes, del Rei Sol i la Reina LLuna una mica tristot. I llavors la Lluna li va preguntar:
-       
-     - Què et passa Pepito?
-       - Doncs que la meva familia es molt pobre i no tenim ni per menjar, i jo he menjat molt aquí i els meus pares no tindràn res per dinar avui.
-       - No et preocupis Pepito, a partir d’ara, la teva familia està convidada al nostre Castell per esmorçar, per dinar i per sopar.

En Pepito va marxar super content per explicar-li la historia als seus pares, que al principi no se la van creure. Però quan van pujar per la planta del pèsol i van veure el Castell, van saber que mai més passarien gana. I van ser molt feliços per sempre més.


I  catacric-catacrac, aquest conte  s’ha acabat.

1 comentario: